bootstrap responsive templates

PSIHOTERAPIJA


"Skrb za našo psiho je postala naša osebna higiena"

Vsi ljudje v življenju potujemo skozi različna življenjska obdobja, vloge in situacije, a prav vsa zaznamujejo odnosi z drugimi ljudmi. Od rojstva dalje nas spremljajo in na nas vplivajo najprej naši starši, kasneje pa še vzgojitelji, učitelji, prijatelji in sodelavci, celo naključni mimoidoči. Ljudje smo družabna bitja in za dobro počutje potrebujemo druge ljudi. Vsem nam je skupno, da si globoko v sebi želimo biti opaženi, sprejeti, razumljen, potrjeni in ljubljeni. V tej naši biti smo si vsi enaki.
A včasih se v teh kompleksnih odnosih kaj zatakne, ne razumemo se z bližnjimi tako, kot bi si želeli ali pa se sami več ne počutimo v redu, celo zbolimo. Ujamemo se kako se vrtimo v nekem začaranem krogu enih in istih vzorcev in težav, ki nas ne pripeljejo nikamor, saj ponavljamo vedno iste misli in vedenja. Ugotovimo, da nam to ne ustreza več in da moramo nekaj spremeniti.
V takih primerih je zelo na mestu, da gremo »po moč«, ki nam bo odprla nove poglede in razumevanje naše situacije. Včasih je dovolj za razrešitev naše situacije že samo to, da lahko izrazimo in povemo svoje občutke, včasih pa je potrebno malo več. Vedno pa je pomembno, da spoznamo od kje naše težave izhajajo, saj so njihovi začetki pogosto vlečejo že iz otroštva in naučenih vzorcev, ki sploh niso naši. To nas razbremeni nepotrebne teže.

Skrb za našo psiho je postala naša osebna higiena, saj dokazano vemo, da naša psiha, misli in potlačena čustva, vplivajo tudi na naše fizično telo in ne samo na odnose. Za dobro počutje in življenje je pomembno ravnovesje na vseh nivojih.
Ker pa smo ljudje med seboj zelo povezani, nehote vplivamo en na drugega. Na primer, če en izmed družinskih članov ni v redu, to vpliva na vse člane v družini in tudi širše. Pomembno je najti vzrok in začetek teh kompleksnih povezav, saj le tako lahko razrešimo naše težave.

Terapijo zato izvajam po sistemsko - relacijskem modelu, saj se tako lahko poglobimo v širšo sliko odnosov, ki vplivajo na nas.

Deli na socialnih omrežjih